ул. Горица 8А
София,
България
23.2606663
42.6664584
UserLikes
Име:

ХИМАКС ФАРМА

Адрес: София, ул. Горица 8А
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.chemaxpharma.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Лекарствени продукти
Дейност:

Производство на качествени, безопасни и достъпни лекарствени продукти

Ключови думи: дейли, бъбреци, стрес, детоксикация, лекарствени продукти

За нас

Химакс Фарма ЕООД е иновативна, съвременна и динамична българска фармацевтична фирма - производител.


Фирмата е основана през 1993 година в град София. Членовете на мениджърския екип имат академична подготовка и дълъг опит във фармацията и химичния инженеринг, в проучването, развитието и клиничното тестване на лекарствените продукти и дълбоко разбиране за нуждите на хората от качествени медикаменти и здравни услуги.


Фирмата разполага със собствени производствени мощности (сгради и оборудване), притежава необходимия производствен капацитет, както и гъвкава организация на работен процес, което гарантира 100% реализацията на доставките в договорените срокове и количества.


Химакс Фарма ЕООД работи по стандартите на добрата производствена практика (GMP) и в съответствие с изискванията на българското законодателство и е сертифицирана в съответствие с регулативните норми на Европейския съюз. Фирмата е от първите български производители, получили разрешение за производство по европейски формат на база изискванията на новия Закон за лекарствените продукти в хуманната медицина, в сила от 13.04.2007 г. Това поставя Химакс Фарма ЕООД в категорията на лицензираните европейски производители на лекарствени продукти и нарежда фирмата сред производителите на европейско ниво в регистрите на Европейската агенция по лекарствата (ЕМЕА).


Наша постоянна задача е да допринасяме за доброто здравословно състояние на хората, като им доставяме безопасни, клинично изпитани и ефективни лекарствени продукти, които са достъпни за всеки пациент. Ние гарантираме безопасността на пациентите по отношение на нашите продукти, като използваме модерни технологии и системи, и високи стандарти на добра производствена практика (GMP).


Химакс Фарма ЕООД осъществява дейността си в следните области:


• Производство на лекарствени продукти
- Течни дозирани форми: дермални разтвори и суспензии, перорални течности (разтвори, емулсии, суспензии), перорални капки, сиропи, лечебни шампоани.
- Твърди дозирани форми: дермални прахове, прахове за перорални разтвори  (сашети) и суспензии, прахове за сиропи, ефервесцентни прахове, твърди желатинови капсули с незабавно или с удължено освобождаване.
- Растителни лекарствени продукти.
• Дозиране и опаковане на активни и помощни вещества, предназначени за екстемпоралната практика и болнична употреба
• Производство на хранителни добавки
• Възлагателно производство и анализ на лекарствени продукти. Възлагателно производство и анализ на лекарствени продукти за клинично изпитване. Възлагателно производство и анализ на хранителни добавки
• Внос, търговия на едро и дистрибуция на суровини за химичната, фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост и опаковки за лекарствени и козметични продукти
• R&D възлагане
- Разработване на технологии за лекарствени продукти.
- Разработване и валидиране на аналитични методики за активни и помощни вещества, и за лекарствени продукти.
- Изготвяне на досиета за регистрации на лекарствени продукти.
- GMP консултации и документация.

 
Открийте ни в Google+